Dec 28, 2010

Habbatus Sauda' merawat cancer

  
"Pada Habbatus Sauda' terdapat penawar segala penyakit, kecuali mati".
[HR Abu Nu'aim kitab al-Tibb, 1819]

Habbatus Sauda'. Pernah dengar? Haa.. Saya last week baru first time dengar. Hehe.. 


Habbatus Sauda' atau dalam bahasa melayunya lebih dikenali dengan nama jintan hitam dianggap sebagai phytotherapeutic (herba perawatan) (berbelit-belit lidah baca. hehe..) tetapi tidak semua spesis boleh digunakan untuk perubatan. Spesis yang digunakan untuk tujuan perubatan adalah Nigella Sativa yang mempunyai biji yang lebih besar dan kadar minyak yang lebih tinggi.

Dengar kata kat malaysia sekarang pun dah banyak farmasi-farmasi yang mula menjual Habbatus Sauda' ni dalam bentul minyak dan capsule. Actually Habbatus Sauda' ni dah berkurun lama digunakan sejak awal permulaan tamadun lagi. Fir'aun Tutankhamen pun dikubur bersama Habbatus Sauda'. Cleopatra pun merawat kecantikan tubuhnya dengan cara mencampurkan minyak Habbatus Sauda' dalam susu untuk mandi. Haa.. Apa lagi kawan-kawan, jom makan Habbatus Sauda' banyak-banyak. Heee..

Sebenarnya entry kali ni nak cerita pasal cara mencegah dan merawat cancer (requested by a.s.m.a. hehe.. ;p). Oleh kerana cara paling berkesan untuk merawat cancer adalah menggunakan Habbatus Sauda' so saya buat la pengenalan berkenaannya sikit. Keupayaan Habbatus Sauda' untuk melawan, mencegah dan merawat cancer telah dibuktikan dalam kajian saintifik.

Ini adalah contoh kajian in vitro yang dibuat mengenai breast cancer;
Farah, I.O., Assessment of Celullar Responses to Oxidative Stress using MCF-7 Breast Cancer Cells, Black Seed (N. Sativa L.) Extracts and H2O2. (wow.. nama kami sama.! hehe..)
In conclusion, N. Sativa alone or in combination with oxidative stress was found to be effective (in vitro) in influencing the survival of MCF-7 breast cancer cells, unveiling promising opportunities in the field of cancer chemoprevention and/or treatment.

  

CARA MERAWAT CANCER

  • Campuran Habbatus Sauda' dan madu asli (lebih berkesan)
    • Campurkan 1kg minyak Habbatus Sauda' dengan 1kg madu asli.
    • Panaskan selama 15 minit.
    • Kemudian campurkan 1/2 cawan jus lemon.
    • Biarkan sejuk. (macam resipi masak-masak lak kan.? hee..)
  • Baca
    • Surah al-Fatihah
    • Ayat Qursi [2:255]
    • Ayat Syifa' - Surah at-Taubah [9:14], Yunus [10:57], an-Nahl [16:69], al-Israq [17:82], as-Syua'ra [26:80], Fussilat [41:44] 
    • Surah al-Hasr [59:21-24]
  • Hembuskan bacaan pada campuran tadi.
  • Ambil dua sudu teh campuran ini setiap pagi sebelum sarapan.
  • Amalkan selama 3 minggu atau lebih sepanjang rawatan radiotheraphy/chemotheraphy (amalkan selalu pun takpe).
atau
  • Hembuskan bacaan diatas pada minyak Habbatus Sauda'.
  • Minum satu sudu teh minyak Habbatus Sauda' ini setiap hari.

  
CARA MENCEGAH CANCER

  •  Amalkan beberapa titis minyak atau 5-7 biji atau 1-3 capsule Habbatus Sauda' setiap hari sebelum sarapan.
atau
  • Campuran
    • Panaskan 2 sudu teh minyak Habbatus Sauda' dalam kuali.
    • Kemudian campurkan 2 sudu teh biji Habbatus Sauda' yang ditumbuk halus (serbuk pun boleh).
    • Gaul dengan 1 sudu teh royal jelly then angkat.
    • Simpan di tempat sejuk.
  • Ambil satu sudu teh campuran ini sebelum makan 3 kali sehari. 
  • Amalkan selama 6 minggu kemudian selepas itu kurangkan dosnya kepada 2 kali sehari.


  
Kepada yang mempunyai ahli keluarga yang ada sejarah cancer, saya sarankan anda supaya mengamalkan pengambilan Habbatus Sauda' ini kerana keberangkalian anda diserang cancer lebih tinggi. Prevention is better than cure. Tak gitu? Hee.. InshaAllah. Selamat mencuba.! (balik malaysia nanti nak beli Habbatus Sauda' banyak-banyak bawa datang sini) :)

AllahuAlam.

  

16 comments:

  1. thanks farah =)
    me --> hve high risk to get cancer
    nak cuba amalkan la lepas ni..

    nak wat permintaan lagi boleh tak???
    hihi
    any doa or perubatan islam for hypertension and heart disease??

    ReplyDelete
  2. salam farah.

    nk tanye. ade tak ikhtiar untuk orang yg susah nk dgr nasihat? ayah saye obese. die ade darah tinggi, kencing manis. tapi yang susahnye, die sendiri tak nak dengar nasihat kami ni nk suruh kurangkan gula la, kurangkan kerja pun taknak. ade cara perubatan islam tak untuk hypertension and diabetes. most importantly, supaya ayh saye ni dgr cakap sikit.

    thanks a lot:)

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Farah....ingat Adik tak? You were our tour guide when we visited Seoul in 2009...cantiknya Kak farah pakai tudung...chumel sangat!! Adik tgk kat facebook...

    ReplyDelete
  4. wsalam.. sorry baru bukak blog.

    pasal hypertension, diabetes tu semua boleh guna kaedah yg sama utk elak cancer tu sebab habbatus sauda' and madu tu elok utk semua penyakit.

    untuk yang melembutkan hati tu, boleh cuba baca surah taha 1-5 pastu hembuskan pada air, makanan, masa ayah awak tgh tidur or masa tengah borak2 dgn dia ke. dgn niat supaya Allah lembutkan hati dia dengar nasihat.

    boleh jugak baca ayat pelembut yang lain iaitu al-Hashr 21-24 and al-Insyirah. inshaAllah :)

    adneen : erm, sekali ngn nabiha hasanan tu eh ? lupa la.. :( sorry..

    ReplyDelete
  5. maaf kalau saya mengganggu..
    sebenarnya saya ada jual Madu Arab + habbatus sauda.. keluaran Al-Ejib...

    kalau senang boleh tengok di blog saya..
    http://alejib2u.blogspot.com

    untuk 400ml harganya rm59 + kos pos rm6 = rm65

    Insyaallah....

    ReplyDelete
  6. saya adalah pengamal madu sawda... kualiti madu sebenarnya akan rosak jika dipanaskan atau disejukan... minta rujuk kembali fakta dinyatakan utk memanaskan bersama habbatus sawda...

    ReplyDelete
  7. oh thanks atas info. nanti saya rujuk balik dgn guru saya inshaAllah..

    ReplyDelete
  8. salam zulakmar, saya dah tanya guru saya, beliau cakap kaedah memanas madu tu bergantung atas jenis penyakit jugak. mcm habbatus sauda' pun dia ada disiplin tertentu utk diamalkan bergantung dengan jenis penyakit. walllahua'lam

    ReplyDelete
  9. Sekadar berkongsi ibu sy antara mereka yg mengalami masalah tekanan darah tggi.hampir 20 tahun masalah itu berlarutan dan pelbagai jns ubat ibu sy amalkan utk mengatasi masalah darah ttggi.kdg2 normal bacaanya.kdg2 tggi.2 tahun lps ibu sy kena serangan stroke smasa bacaan bp nya pada tahan 130/85.sy agak terkeju kerana bacaan pada ketika itu normal.namun masih jga boleh kena serangan stroke.3 bulan slepas tu dr sahkan dua dua belah buah oinggang mak sy rosak dan kna dealisis.ibu sy terpaksa dealisi 3 kali sminggu.pelbagai cara kami sekeluarga lakukn utk merawat ibj supaya kwmbali sihat.sehinggalah slps ibu mengamalkan sjenis ubat yg di beli dr sudan ibu kembali sihat dan pulih spenuhnya dr stroke.ibj sudah buleh berjalan kwmbali.dan slps hampir 2 bulan lebih mengamalknya ibu juga sdh tidak perlu kg menjalanj rawatan dealisis.alhamdulilah ibu sy kembali pulih.berminat utk mengetahui lebih lanjut ubat terswbut boleh hubungi sy 0139090296

    ReplyDelete
  10. Ade cara utk dptkan mnyk dr habbatus sauda.sbb sy nk beli habbatus sauda yg bijirin

    ReplyDelete
  11. Kalo jantung blocking apa cara rawatan dgn habbatus sauda ni?

    ReplyDelete
  12. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  13. Do visit my blog,

    http://dilaysf.blogspot.my/2016/12/inspirasi-hidup.html?m=1

    ReplyDelete
  14. Saya ada menjual serbuk kapsul habbatussauda 100% asli tanpa campuran.Berminat sila pm atau whatsup 0139947618.Terima kasih.

    ReplyDelete
  15. SALAM...
    nak tanye untuk pesakit cancer yang tidak buat chemetheraphy boleh amalkan ker

    ReplyDelete
  16. ๐Ÿ’Assalamualaikum slm sejahtera warga group๐Ÿ“ข
    ๐Ÿ’ Sy nk mintak tolong viralkan berita baik ni ye๐Ÿ“ข๐Ÿ˜‰

    1) Ni berkenaan kisah hidup pesakit kencing manis dan jugak kisah hidup pesakit kanser stage 1-stage 4 yang pulih dengan hanya produk yg berpatutan harga nya tapi kesannya setanding ubat harga mahal ribuan ringgit....

    Boleh Call atau Wasap terus pengasas die..nanti blh cerita direct kt dia kita sakit apa dn lain2.. direct terus senang kn .ni nmbor dia.๐Ÿ‘‰๐Ÿผ *En Mohd Zuhairi- 0174687570*

    2)Dah ramai yg sembuh dengan penawar herba beliau..kanser yg sudah merebak ke organ2 lain pon boleh diubati insya Allah.☺๐Ÿ‘๐Ÿป

    3)Pengamal perubatan herba ni dh banyak pengalaman berdepan dengan pesakit2 kanser..ade ramai yg dh pulih....

    5)Mcm2 kanser blh rawat termasuk leukimia,paru2,limfoma dll.


    6) Bagi yang ada sakit *KENCING MANIS* pon boleh mendapatkan ubatan *paling mujarab* , termasuk *kencing* *manis* *kronik* seperti *kaki* *berlubang* dan *bernanah* *sehingga* *tidak* *perlu* *dipotong* .

    Sy share melalui pengalaman sy sdri yg mengikuti perkembangan pejuang2 kanser ni....sy sdri pon guna produk die (jus herba) dh 3thn.

    Jadi skg ni sy rsa perlu share berita ni buat semua supaya masih ade harapan bg mereka yg tercari2 penawar knser yg tepat .๐Ÿ’ช๐Ÿผ

    Nanti dh beli produk die blh join group wasap..boleh la kenal2 pesakit die yg dh sembuh mcm yg sy knl antaranya
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪ Pn. Hayati abd Hamid- Pensyarah Kanan UITM, kanser payudara stage 4..
    Skg dh sembuh dn shat walau pon pernah diberitahu oleh doktor yang beliau hanya mampu bertahan setahun saja untuk hidup.setia dengan jus herba ini.
    Beliau mengarang sebuah naskah/buku yg mengisahkn pengalaman beliau sepanjang perjuangannya melawan kanser dengan mengambil jus herba ini sebagai salah satu rawatan alternatif (nk buku nti blh order)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Adik Luqman -kanser GIST-Anoerectal Tumor
    *Skg sudah sembuh dr kanser.*
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Adik Izzat b.muhd Ariffin ,kanser Burkit Lymphoma stage 4 *sekarang dh sembuh*
    Guru nya memberitahu beliau x pernah nampak seperti pengidap kanser tahap 4, kerana sentiasa nampak cergas dengan pengambilan jus yang memberi tenaga dan merawat.Beliau mengambil jus herba ini dr kanser tahap 4 sehingga sembuh.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    *Tengku Aziah bt Tengku Ishak,bacaan gula 16 ,bertahun thun hidap kencing manis,minum herba ini bcaan sntiasa 6 shaja *

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Pn. Rugayah Jilani -
    Pesakit kanser payudara tahap 3B ketulan 10×10cm- *sudah sembuh !*
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ▪Pn. Noridah Md Dom - Pesakit kanser ovari tahap 3 merebak ke tyroid dan lymph- *sudah dapat kesan positif ,kesihatan beransur pulih.*
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Dan ramai lg lah yg dh sembuh dr kanser leukimia dll yg guna produk jutawan herbs nih....ini kenyataan..bkn rekaan.nti blh cntct en zuhairi dn pm sdri testimoni2 td tu yer..๐Ÿ˜‰

    9)Jadi saya mintak pd sape2 yg ada sakit kanser x kisah lah kanser apa pon...Call atau terus wasap Pengasasnya sendiri okay๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    *En. Mohd Zuhairi - 017468 7570 ..*

    ๐Ÿ‘๐ŸปIn sya Allah nanti boleh join group wasap dan boleh pinjam semangat pejuang2 kanser yg lain

    ๐Ÿ’Yg penting ubat nya MAMPU DIBELI dan mujarab..mudah mudahan aaminn..๐Ÿคฒ๐Ÿผ

    *NOTE* :

    Call order wasap@call- En mohd zuhairi- *0174687570*

    ๐Ÿ˜kalau wasap lambat balas(biasa nya sebab ramai yg wasap dia.)
    Tp nanti dia akn blas jugak yer..
    #sharepadayangmemerlukan
    #sharing is caring

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...